H Debbie είναι «μία μικρή βιολογίνα που μένει μόνιμα στο σύμπλεγμα νησιών κουμκουάτ. Τα πρωινά κάνει ανασκαφές ψάχνοντας τα κόκκαλα ενός σπανιότατου δεινοσαύρου με δύο ουρές και τα απογεύματα σκαρώνει μικρές ιστορίες τις οποίες μοιράζεται με πιτσιλωτά κοάλα και ριγέ δελφίνια. Τα βράδια παίζει χόκεϊ επί κύματος με χρυσομαλλούσες γοργόνες και ψάχνει για πεφταστέρια». Και όταν δεν κάνει τα παραπάνω έχει ένα blog φαγητού και ταξιδιών.

1. +Ü+++++¦+¦¦ü +¦-Ç++¦ü +¦+¦++-à¦ü-å++ -å-à-â-ä+¦+¦+¦-ë¦ü++ - in whirl of inspiration
Λατρεύω τα κολιέ και κυρίως αυτά που φτιάχνω από απλά υλικά όπως τούτο από κελύφη φυστικιών (φωτογραφία από τον Βασίλη Ιωακειμίδη)

2. +Ü+++++¦+¦¦ü +¦-Ç++¦ü -ç+¦-ü-ä++¦ü+++¦ +¦+¦+¦ +¦+¦+++¦¦ü-ä+¦-ü - in whirl of inspiration
Κολιέ από χαρτόνι κουτιού δημητριακών και γκλίτερ (φωτογραφία από τον Βασίλη Ιωακειμίδη )

Πώς αποφάσισες να φτιάξεις blog φαγητού;
Προέρχομαι από μια οικογένεια που περνάει πολλές ώρες μαγειρεύοντας και συζητώντας πάνω από τραπέζια με λαχταριστά καλούδια, όποτε η κλίση προς το καλό φαγητό πάντα υπήρχε. Και όταν ανακάλυψα τον κόσμο των blog και τις δυνατότητες που υπάρχουν, έστησα όσο πιο γρήγορα γινόταν το In Whirl of Inspiration. Από τότε έχει εξελιχθεί στο μέρος στο οποίο εκτός από γαστρονομικές περιπέτειες μοιράζομαι χάρτινους κόσμους αγαπημένων βιβλίων, οδοιπορικά ταξιδιών και πολύχρωμες κατασκευές.

Πώς είναι να ζεις στο Ηράκλειο;
Είναι πολύ όμορφα. Κάποτε ίσως να ήταν η πιο άσχημη πόλη της Ελλάδας (φήμες λένε ότι), αλλά τα τελευταία χρόνια η πόλη κάνει γοργά βήματα ως προς την ποιότητα ζωής, της διασκέδασης και τα πολιτιστικά δρώμενα. Επιτέλους ολοκληρώθηκε ο παραλιακός πεζόδρομος για βόλτες πλάι στο κύμα και οι επισκευές του αρχαιολογικού μουσείου. Βέβαια μένει να ανοίξει και η Βικελαία βιβλιοθήκη, αλλά αυτή θα μου πεις επισκευάζεται από την εποχή του βασιλιά Μίνωα άρα έχουμε μέλλον ακόμα μπροστά μας. Και μετά είναι και τα καλόγουστα μέρη για φαγητό και ποτό (καρδούλες εδώ) που αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς προς μεγάλη μου χαρά.

Τι σου αρέσει να κάνεις στο Ηράκλειο, το καλοκαίρι;
Όσο περισσότερα μπάνια και βραδινές βόλτες αντέχω με τα φιλαράκια μου. Να αναφέρω εδώ ότι το καλοκαιρινό Ηράκλειο μπορεί να γίνει πολύ αποπνικτικό κάποιες μέρες. Αν δεν έχεις αρκετά μεγάλο ψυγείο για να χωθείς μέσα ή δεν έχεις εξασκήσει αρκετά το κόλπο του να βγάζεις το δέρμα σου για να δροσιστείς (εγώ το δουλεύω ακόμα), η μόνη λύση είναι τα μπάνια  και οι βόλτες αφού ο ήλιος δύσει.

Έχει πολλούς τουρίστες φέτος στην Κρήτη;
Νομίζω πως όχι, σίγουρα λιγότερους από πέρσι πάντως. Παρόλα αυτά είναι αρκετοί ώστε να εξασκούμε τα σκιλ που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια. Να περπατάμε προσεκτικά στην κεντρική πλατεία ώστε να μην πατάμε πάνω στους αμολημένους αστακούς και να ξεχωρίζουμε τις μάρκες αντηλιακών στον αέρα. Ότι μάθεις κέρδος είναι.

Είσαι του γλυκού ή του φαγητού;
Ξεκάθαρα του φαγητού. Και από ότι φαίνεται και με μια ροπή προς εμφάνιση πίεσης στα 30 μου λόγω της αγάπης μου προς οτιδήποτε αλμυρό.

Μία ένοχη απόλαυσή σου;
Κάθε φορά που πίνω καφέ αφρόγαλα ή τρώω κάτι κρεμώδες το απλώνω στα χείλια μου σαν κραγιόν, διασκεδάζω μόνη μου, μετά το τρώω και η ζωή συνεχίζεται. Δυστυχώς, για μένα, αυτό το κάνω πολύ συχνά δημοσίως.

Είναι δύσκολο να τρέχεις ένα blog, πόσες ώρες την ημέρα δουλεύεις; Βγάζεις κάποιο κέρδος;
Όταν το τρέχεις μόνος σου, περισσότερο χρονοβόρο παρά δύσκολο θα το χαρακτήριζα. Κυρίως τον πρώτο καιρό, που πρέπει να φτιάξεις από το μηδέν το design και να οργανώσεις τον χώρο, είναι εξαντλητικό. Όταν έστηνα το blog είχα ξενυχτίσει πολλά βράδια, προσπαθώντας να καταλάβω κώδικα html και photoshop. Έκτοτε κάνω μία συνεχή προσπάθεια, να το κρατάω φρέσκο και σπαρταριστό, ενώ μοιράζομαι πράγματα που αγαπώ. Ασχολούμαι με το blog τρεις ώρες ημερησίως, σχεδόν καθημερινά. Αυτό ισοδυναμεί με 3-4 ποστ την εβδομάδα στα ελληνικά και στα αγγλικά γιατί είναι δίγλωσσο το blog. Είναι κοπιαστικό, αλλά με ανταμείβει πολύ. Νιώθω πως ωριμάζουμε παρέα, είναι φιλαράκι μου αυτό το blog πια. Έχω κάνει κάποιες συνεργασίες ναι, αλλά γενικά αποφεύγω τα sponsored posts από εταιρίες που απαιτούν από εσένα να προσαρμόσεις τον λόγο σου ώστε να ταιριάζει με το προϊόν τους. Θεωρώ πως θα αλλοιωνόταν πολύ το ύφος του blog αν δεχόμουν να κάνω κάτι τέτοιο.

Θα μας πεις μια συνταγή, αγαπημένη σου, καλοκαιρινή;
Μια ε; Αν ήταν για μεσημεριανό θα διάλεγα δροσιστική σαλάτα με ωμό κολοκυθάκι, αγγουράκι, λιαστές ντομάτες, ηλιόσπορους και παπαρουνόσπορους. Αν παίζαμε για βραδινό σίγουρα βραστό καλαμπόκι, αλατοπιπερομένο, με μια πλούσια κουταλιά πέστο και φέτας από πάνω.

salata pesto and feta corn on the cob pancakes 14. +ƒ-à-ü+¦++++-à¦ü-Ç++++++, +º+¦+++¦+¦+¦+¦+¦++¦ü - in whirl of inspiration 10. +¦+¦+¦ -Ç+¦+¦++-Ç++-ü+¦¦ü+¦ -â-ä++ +¦++-à++++¦ü +Æ++¦ü-ü+¦-é - +Ü+¦¦ü+¦+++¦+¦-ä-â+¦+++¦¦ü++ - in whirl of inspiration 9. +Ü+++¦+¦+¦+++++++¦+¦¦ü++++-é -â-ä++++ +¦-à++++¦ü ++++-à - in whirl of inspiration 8. Follow your heart project +¥+¦-ü++¦ü +++¦ +++¦++++¦ü+++¦, +++¦++-ä+++¦-à++¦ü-â++++ +¦+¦+¦ +¦+¦-ä++¦ü++++-à-ü++ - Water with lemon, blackberries and mintspearmint +++++¦+++¦¦ü-ä+¦-é +++¦ +¦+++¦-Ç+¦-ü+¦-â-ä++-à¦ü++ -ä++-à-é +++++¦++-à¦ü-é -ä++-à +¦+¦+¦+¦-å+¦¦ü++++-à 5. +ú+¦¦ü++-ä++-à+¦-ä-é +++¦ -â++++-ë++++¦ü, +¦++-à¦ü-ä-à-ü++, +¦+¦+¦++-à¦ü-ü+¦ +¦+¦+¦ +¦¦ü++++++++ - in whirl of inspiration Processed with VSCOcam with c2 preset 15. +ö+¦+¦-å++-ü+¦-ä+¦+¦+¦¦ü-é ++-Ç-ä+¦+¦+¦¦ü-é +¦-ë+++¦¦ü+¦-é - in whirl of inspiration

http://www.inwhirlofinspiration.com/

https://www.facebook.com/inwhirlofinspiration

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες:
Debbie Kortes

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag